Cum am scăpat de transpirația excesivă – Vichy, Odaban și Driclor

Ne aflăm în luna iulie, iar vara își exercită suveranitatea din plin. Pentru unii dintre noi, cei care suferim de transpirație excesivă sau, în cazuri mai grave, de hiperhidroză, acest lucru semnifică acutizarea unei probleme destul de enervante, care ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice, ne limitează opțiunile vestimentare și poate conduce la creșterea propriului grad de stigmatizare.  Prin urmare, nu este o problemă care trebuie tratată cu superficialitate. De câțiva ani de zile, m-am confruntat cu aceeași problemă, căutând cu disperare un tratament care să îmi amelioreze sau stopeze definitiv excesul de transpirație. În ultimele luni, la recomandarea unui dermatolog, am testat trei produse menite să controleze transpirația excesivă. Aceste produse sunt; Vichy Tratament Antiperspirant Roll-on, Odaban și Driclor. În următoarele rânduri voi face o descriere succintă a produselor și vă voi prezenta concluziile mele după utilizarea acestor trei antiperspirante.

vichy odaban driclor antiperspirant deodorant transpiratie

Vichy Tratament Antiperspirant Roll-on vine în forma unui recipient de 50 ml dotat cu roll-on. Îl puteți găsi în majoritatea farmaciilor la un preț cuprins 30 și 40 de lei. Are un odor plăcut, unisex, și este un deodorant prietenos cu pielea sensibilă datorită faptului că nu conține alcool. De asemenea, este un deodorant antiperspirant care nu conține parabeni. Deși pe recipient se specifică că are un efect care durează 48 de ore, în cazul meu nu a dat nici un rezultat. Totuș, dacă aveți probleme cu odorul transpirației fără a transpira în exces, atunci este deodorantul pe care îl căutați. Un mare plus este că nu pătează hainele. În schimb, după ce l-am utilizat timp de două săptămâni, nu am constatat nici o îmbunătățire a situației mele. Imediat după ce ieșeam de la duș și îl aplicam, efectul nu dura mai mult de jumătate de oră, deoarece observam că încă transpir foarte mult în zona axilei.

Odaban reprezintă poate cea mai mare dezamăgire dintre aceste trei deodorante. Deși eram destul de încrezător când l-am achiziționat, citind unele recenzii care îl lăudau pentru efectele imediate și de lungă durată, s-a dovedit că în cazul meu nu a avut nici un efect. Prețul destul de ridicat (70 de lei pentru 30 ml) reprezintă, de asemenea un minus, iar iritațiile cauzate de utilizarea Odaban m-au determinat să mă opresc din a-l utiliza. În ciuda faptului că am respectat instrucțiunile de utilizare cu rigoare. L-am aplicat seara, înainte de a mă pune în pat, după ce am făcut đuș și m-am asigurat că zona subrațului este uscată. Din moment ce vine sub formă de pulverizator, am aplicat un singur puf în zona centrală a axilei. Nu vreau să denigrez un produs doar pe baza experienței personale, deci vă sugerez să îl încercați dacă sunteți interesați.

Driclor, din numeroasele produse pe care le-am încercat de-a lungul anilor, reprezintă soluția cea mai optimă și eficientă împotriva transpirației excesive. Este singurul antiperspirant de pe piață care chiar are un efect satisfăcător referitor la problema mea cu transpirația. Se găsește sub formă de roll-on, nu are un odor parfumat deoarece conține alcool în compoziția, iar substanța principală este clorura de aluminiu în procent de 20%. Înainte de aplicare, asigurați-vă că aveți zona axilei epilată (Atenție! Aplicați doar la un interval de 24 de ore după ce v-ați epilat, astfel riscați iritații și o agasantă senzație de usturime). Pașii de aplicare sunt similari cu cei pe care i-am descris la Odaban. Asigurați-vă că acoperiți toată zona axilei cu roll-on-ul și țineți brațele îndepărtate o scurtă perioadă după aplicare. Ca un mic sfat, dacă dispuneți de un feon cu aer rece, îl puteți folosi pentru a usca zona subrațului mai rapid. În mod normal, o singură aplicare ar trebui să stopeze transpirație pentru 4-5 zile la început. Vă sfătuiesc să nu abuzați utilizarea acestuia, deoarece primele aplicări sunt caracterizate de o senzație sporită de usturime și iritare. Totuși, după mai multe utilizări aceste efecte adverse se vor diminua semnificativ. Deși Driclor este un antiperspirant cu o eficiență sporită, încercați mai întâi alte opțiuni mai blânde cu pielea.

Voi ce soluții utilizați împotriva transpirației excesive?

 

4 thoughts on “Cum am scăpat de transpirația excesivă – Vichy, Odaban și Driclor

  1. Miss R says:

    Din fericire eu nu am probleme cu transpiratia excesiva, insa cu siguranta acest articol este util multora. Ii voi da share pe pagina mea, sunt sigura ca va veni in ajutorul multora.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s